lauantai 31. tammikuuta 2015

Chia Pudding

Mä en ole hirveästi mikään kokkailu ihminen mutta kaikki reseptit mitkä ovat tosi yksinkertaisia ja helppoja niin niitä on aina pakko kokeilla! Olette varmaan ehkä kuullutkin tästä kyseisestä Chia vanukkaasta? Koska tätä vanukasta olen jo kauan aikaa haaveillut kokeilla sen takia myöskin koska tätä voi yhdistää melkein ihan jokaiseen päivän ateriaan, esim. aamupala, välipala tai iltapalaan. Nämä Chia-siemenet ovat puhtaasti viljettyjä siemeniä ja ovat myös erittäin ravintorikkaita! Siemenet sisältävät runsaasti arvokkaita kasvisöljyjä, 20% proteiinia, kuituja, antioksidantteja sekä vitamiineja!


Mitä tarvitset:

 Chia - siemeniä
Mantelimaitoa
Vanilja-armomi/Vaniljasokeri
Marjoja (mansikka, vadelma, mustikka)


Aloitin kaatamalla mantelimaitoa tollaiseen lasipurkkiin,
 ihan niin paljon kun itse halusin. Sen jälkeen kaadoin Chia-siemenet 
maidon joukkoon ja sekoitin ne lusikalla. Kun olin sekoittanut valmiiksi 
vein vanukkaan jääkaappiin seisomaan noin tunniksi ja tän voi 
myös jättää jääkaappiin yöksi ja syödä se sitten aamulla!


Kun tunti oli kulunut sekoitin vanukasta vähän lisää ja
 lisäsin ihan vähän vanilja-aromia joukkoon tuomaan makua.


Sitten lopuksi lisäsin vadelmia vanukkaaseen.


Valmista!


Olen kuullut paljon että monet eivät tykänneet tästä ja monet sitten taas tykkäsivät eli ihan makuasiahan se on, maistamalla sen saa tietää! Itse pidin tästä tosi paljon ja niin kuin aikaisemmin mainitsin niin tää on tosi helppo tehdä! Vaan 3 ainesosaa tarvitsee ja ei edes sitä jos joukkoon ei halua lisätä vanilja-aromia. Tämä Chia vanukas tulee kyllä olemaan meikäläiselle iso suosikki pientä välipalaa varten! Oletteko te maistaneet Chia vanukasta? Mitäs itse piditte siitä?


                                                          




2 kommenttia:

  1. Hei kiva kun teit tästä ohjeen! Oon nähnyt nyt kyseisen herkun monessa paikkaa, ja kiinnostus on ehdottomasti herännyt. Pakko kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva kuulla! Kannattaa todellakin kokeilla koska toi resepti on niin yksinkertainen että toi vanukas kestää tehdä maksimissaan noin 2 minuuttia!! :)

      Poista